X Starptautiskajā Baltijas baleta festivālā skatāmas divas izstādes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

X Starptautiskā Baltijas baleta festivāla laikā skatāmas arī divas izstādes — Reiterna nama Baroka zālē apskatāmas Dānijas karalienes Margrētes II tērpu skices Kopenhāgenas Karaliskajam baletam, bet Rīgas Kongresu namā — Baltijas baleta dokumentējumi fotogrāfijās.

Izstādē redzamās Margrētes II zīmētās tērpu skices tapušas izrādei «Tautas leģenda» 1991. gadā. Izrādes pirmiestudējuma autors 1854. gadā bija par Dānijas Karaliskā baleta dvēseli dēvētais izcilais dāņu baletdejotājs, horeogrāfs un baletmeistars Augusts Burnovils (August Bournoville), kurš izaudzinājis vairākus baletdejotājus ar starptautisku skanējumu un kura 200 gadu jubileju dāņi svin šogad. Skiču izstāde Reiterna namā būs apskatāma līdz 13. maijam.

Savukārt izstādē «Baltijas balets fotogrāfijās», kas līdz 12. maijam skatāma Rīgas Kongresu nama foajē, apkopoti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas baleta dokumentējumi Jura Dreimaņa, Mihaila Raškovska un Hari Rasmu fotogrāfijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu