Rīgas kanālā pie Nacionālās operas dzīvo bebrs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Rīgas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas dzīvo bebrs, novēroja aģentūra LETA.

Trešdien ap plkst. 6.30 bebrs bija izpeldējis kanāla malā netālu no strūklakas un mielojās ar kanālmalas apstādījumiem.

Dzīvnieku nesatrauca ne pilsētas rīta trokšņi, ne sētnieku darbošanās, ne aizkavējušos izklaides cienītāju klaigāšana pa ceļam uz mājām.

Pagājušajā nedēļas nogalē dabas pētnieks un biologs Māris Olte kādā radioraidījumā pavēstīja, ka ir manījis bebru pie Operas.

Bebri Rīgas kanālā redzēti arī agrāk. Piemēram, 2001. gada 28. aprīlī aģentūra LETA novēroja bebru kanālā pie Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes. Vēl agrāk zooloģiskajā dārzā nogādāts kāds pavecāks bebrs, kurš esot iznācis saulē pagozēties pie Centrāltirgus. Ir bijuši arī vēl citi bebru novērošanas gadījumi.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas zooloģiskā dārza Informācijas dienesta vadītājs Ingmārs Līdaka, bebrs, kura svars dažkārt sasniedz pat 30 kilogramus, ēd svaram proporcionāli daudz augu barības, kas satur maz kaloriju — vismaz trīs vai četrus kilogramus dienā. Viņš nenoliedza, ka bebrs varētu apēst daļu kanālmalas apstādījumu. Līdaka piebilda, ka diez vai bebrs varētu grauzt kanālmalas stiprinājumu baļķus, kas sadzīti krastā. Iespējams, dzīvnieks to darītu tikai tad, ja vēlētos izrakt alu.

Zoodārza pārstāvis teica, ka kanālmala pie Nacionālās operas ir labi kopta un bebram šeit nav daudz, ko ēst. Tāpēc, iespējams, dzīvnieks nākotnē varētu pamest šo vietu un pārcelties dzīvot citur.

Kanāla apsaimniekotājas aģentūras «Rīgas dārzi un parki» direktors Agnis Kalnkaziņš (TP) aģentūrai LETA teica, ka pagaidām neesot bijis informēts par šo gadījumu. Iespējams, uzņēmums varētu lūgt speciālistus dzīvnieku noķert.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu