Britu rakstniece Hilarija Mantele aizstāv savus asos komentārus par Keitu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Britu rakstniece Hilarija Mantele ceturtdien aizstāvēja savus komentārus par Lielbritānijas prinča Viljama sievu Ketrinu, sakot, ka viņa «negribēja teikt neko sliktu».

Kā jau ziņots, godalgotā rakstniece pagājušajā mēnesī raksturoja Keitu kā «skatlogu manekenu» ar «plastmasas smaidu», kuras vienīgais mērķis esot laist pasaulē karaliskās ģimenes atvasi. Sašutumu par viņas komentāriem pauda ne vien britu mediji, bet arī Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, kurš Manteles izteikumus nodēvēja par «pilnīgi nepareiziem».

Savukārt 60 gadus vecā Mantele uzstāja, ka mediji esot sagrozījuši viņas komentārus un patiesībā viņa atbalstot 31 gadu veco Ketrinu. «Man nav pilnīgi nekā, par ko atvainoties,» viņa sacīja intervijā raidsabiedrībai BBC.

«Mana lekcija un vēlāk arī eseja patiesībā atbalstīja karalisko ģimeni. Kad es lietoju tos vārdus, lai aprakstītu Kembridžas hercogieni, es raksturoju, kā viņu attēlo tabloīdi,» skaidroja Mantele. «Mana runa noslēdzās ar lūgumu presei un medijiem kopumā. Es teicu, lai viņi atkāpjas un beidz izturēties kā dzīvnieki. Nenodariet šai jaunajai sievietei to, ko izdarījāt ar Diānu.»

Tomēr savā esejā rakstniece uzsvēra, ka Keitai nepiemītot tāds personības šarms kā princesei Diānai vai iznesība kā Lielbritānijas karaļa Henrija VIII sievai Annai Boleinai.

Lekcijā Britu muzejā, kas vēlāk tika pārpublicēta žurnālā «London Review of Books», Mantele teica, ka, pirmoreiz parādoties sabiedrībā, Keita esot izskatījusies kā «taisīta uz konveijera».

«Viņa izskatās taisīta uz konveijera un tik ļoti atšķiras no Diānas, kuras cilvēcīgais neveiklums un emocionālā nesaturēšana bija redzama katrā viņas kustībā,» viņa uzskata.

Mantele ir pirmā sieviete, kas divreiz ieguvusi prestižo Bukera prēmiju. 2009.gadā apbalvojums tika piešķirts par romānu «Wolf Hall», kas ir pirmais grāmatu triloģijā par Henrija VIII padomnieku Tomasu Kromvelu.

Savukārt otrā daļa «Bring Up The Bodies» tika apbalvota pagājušogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu