ASV pilsētiņā par mēru ievēlēts četrgadīgs puika

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pilsētiņa Minesotas štatā, ASV, par savu jauno mēru ievēlējusi četrgadīgo Bobiju, vēsta ziņu portāls «Orange News».

Katru gadu mazajā Dorsetas pilsētiņā visu iedzīvotāju vārdi tiek samesti cepurē. Kura vārdu izvelk, tas uz gadu kļūst par mēru.

Turpmāko gadu par pilsētu, kurā ir tikai 22 iedzīvotāji, atbildēs četrus gadus vecais Bobijs Tufts. Lai arī Dorsetas jaunais mērs vēl nav absolvējis bērnudārzu, pilsētas iedzīvotāji uzskata, ka viņam piemīt visas mēram nepieciešamās īpašības.

«Viņš ir brīnišķīgs, vienkārši brīnišķīgs,» sacīja Keitija Šmita, kuras ģimene jau ceturtajā paaudzē dzīvo Dorsetā. «Viņš ir ļoti tiešs un labs runātājs. Jūs pat nevarat iedomāties, cik viņš ir enerģisks!»

Mērs esot labākais dziedātājs un dejotājs pilsētā, noskaidrojis telekanāls WCCO. Viņš savus iedzīvotājus droši pārved pāri ceļam, kā arī ir pieredzējis makšķernieks un labprāt dalās ar padomiem, kādu ēsmu vislabāk izmantot.

Viņš arī nekautrējas runāt par savu mīlas dzīvi, sakot, ka šobrīd viņam esot tikai viena draudzene, vārdā Sofija, taču nav zināms, vai Dorsetas pirmā lēdija ir informēta par to, ka iekarojusi mēra sirdi.

Lai kļūtu par Dorsetas mēru, priekšvēlēšanu kampaņā nav jāiegulda barga nauda. Pietiek ar vienu dolāru (54 santīmiem), lai vārds tiktu iemests cepurē pie citiem mēra titula kārotājiem. Topošais mērs tiek izvēlēts «Dorsetas garšas» festivālā, un tam pat nav jābūt pilsētas iedzīvotājam. Dorsetas mēra amatā gadu sabijis arī piecgadnieks no Čikāgas.

Pirms nepilna pusgadsimta Dorseta izveidojās apkārt dzelzceļam. Pilsētas oficiālo statusu tā zaudēja pirms daudziem gadiem, un tagad lēmumus pieņem tajā darbojošies uzņēmumi, tāpēc mēram nav sevišķi daudz pienākumu.

Miests sevi dēvē par «pasaules restorānu galvaspilsētu», jo tajā esot visvairāk ēdināšanas uzņēmumu uz iedzīvotāju skaitu. Patlaban Dorsetā ir 22 iedzīvotāji, taču skaits ir mainīgs.

«Tas atkarīgs no tā, cik daudz bērnu ir mācītājam,» joko Šmita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu