Hilarija Mantele pretendē uz trešo nozīmīgāko britu literatūras balvu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu rakstniece Hilarija Mantele pretendē uz pēdējo no trim Lielbritānijas prestižākajām rakstniecības godalgām - Sieviešu balvu literatūrā.

Mantele jau ieguvusi Bukera prēmiju un «Costa» literatūras balvu par vēsturisko romānu «Bring Up The Bodies». Taču trešdien viņas vārds tika nosaukts starp 20 pretendentēm uz Sieviešu balvu literatūrā, kas agrāk bija pazīstama kā «Orange» literārā balva.

Šogad nominantu vidū ir iepriekšējo gadu uzvarētājas Bārbara Kingslovera, Zeidija Smita un Džiliana Flinna.

Godalga 18.reizi par darbu angļu valodā tiks pasniegta sievietēm no visas pasaules. Uzvarētāja saņems 30 000 sterliņu mārciņu (24 100 latu) lielu prēmiju.

Uzvarētāja tiks paziņota 5.jūnijā Londonā.

Manteles romāns «Bring Up The Bodies» ir otrais turpinājums triloģijā par Lielbritānijas karaļa Henrija VIII padomnieku Tomasu Kromvelu. Pirmā grāmata «Wolf Hall» arī ieguva Bukera prēmiju, padarot Manteli par pirmo divkārtējo prēmijas laureāti-sievieti.

Kā ziņots, Mantele pagājušajā mēnesī krita mediju nežēlastībā, nodēvējot Lielbritānijas prinča Viljama sievu Ketrinu par «skatlogu manekenu» ar «plastmasas smaidu», kuras vienīgais mērķis esot laist pasaulē karaliskās ģimenes atvasi. Vēlāk gan viņa savus komentārus aizstāvēja, norādot, ka viņa tikai raksturojusi, kā mediji parāda Kembridžas hercogieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu