Ņujorkā izstādīs līdz šim nepublicētas Endija Vorhola fotogrāfijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkā maijā pirmoreiz tiks izstādītas popārta mākslinieka Endija Vorhola fotogrāfijas, kas vairāk nekā 30 gadus pavadījušas aizmirstas kartotēkā.

Attēlus 1981.gadā kādā viesnīcā Dovilā, Francijā, uzņēma britu laikraksta «Daily Express» fotogrāfs Stīvs Vuds. Portreti tika publicēti tikai pagājušogad.

Maijā fotogrāfijas, starp kurām ir Vorhola portrets ar lielu saulespuķi, būs apskatāmas izstādē «Lost Then Found» Ņujorkā.

«Fotosesija bija viegla, ļoti instinktīva,» Vuds atklāja raidorganizācijai BBC. «Ar Endiju bija ļoti viegli strādāt. Viņš ļāva man uzņemties vadību pār fotosesiju un parādīt viņu no labākās puses.»

Fotogrāfs izskaidroja, kādēļ negatīvi vairāk nekā 30 gadus «krājuši putekļus» viņa fotogrāfiju kartotēkā. «No Dovilas atgriezos ar tik daudzām slavenību fotogrāfijām, ka labākās izvēlējos publicēšanai, bet par pārējām vienkārši aizmirsu,» viņš teica. «Tikai pagājušogad manu atmiņu atsvaidzināja draugs Deivids Manns, slavens ēdienu fotogrāfs no Londonas.»

«Viņš neticēja, ka esmu kādreiz ticies ar Vorholu! Tāpēc es sāku meklēt savā kartotēkā pie burta «V» un atradu fotogrāfijas blakus Denisa Votermana attēliem,» sacīja Vuds.

Izstādi atbalsta žurnāls «Interview», ko Vorhols dibināja 1969.gadā. «Tad, kad visi Endija Vorhola personības aspekti šķiet jau redzēti un izprasti, atveras rets, intīms logs. Tāpēc arī šie attēli ir tik fascinējoši,» uzskata žurnāla redaktors Kristofers Bolens. «Šajās fotogrāfijās Vorhols atklājas tāds, kādu mēs viņu nekad neesam redzējuši.»

Izstāde «Lost Then Found» norisināsies Ņujorkā no 2. līdz 12.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu