Tūkstošiem brīvprātīgo gatavi uz visiem laikiem pamest Zemi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Desmitiem tūkstoši brīvprātīgo pieteikušies realitātes televīzijas piedāvātai iespējai uz visiem laikiem pamest Zemi un pārcelties dzīvot uz Marsa, vēsta «Orange News».

Projekta «Mars One» mērķis ir līdz 2023.gadam uz Marsa izveidot cilvēku apmetni un desmitgadi ilgās misijas ikvienu mirkli pārraidīt televīzijā.

Divu nedēļu laikā projektam pieteikušies vairāk nekā 78 000 cilvēku. Projekta autori sagaida, ka līdz pieteikšanās termiņa beigām 31.augustā savu vēlmi pārcelties uz Marsu būs izteikuši aptuveni pusmiljons cilvēku.

Paredzēts, ka kandidāti misijai tiks izraudzīti divu gadu laikā, bet pēc tam potenciālie jaunās pasaules iekarotāji izies septiņus gadus ilgas apmācības, lai dotos uz Marsu un nekad neatgrieztos atpakaļ uz Zemi.

»«Mars One» ir misija, kas pārstāv visu cilvēci, un līdz ar to ir pamatoti, ka tajā būs pārstāvēti cilvēki no visas pasaules,» norādīja projekta līdzdibinātājs un izpilddirektors Bass Lansdrops.

Lielā kandidātu atsaucība liecina, ka «šis ir visiekārotākais darbs vēsturē,» viņš piebilda.

Misijai uz Marsu pieteikušies cilvēki no vairāk nekā 120 valstīm. Līdz ar pieteikumu kandidātam ir jānosūta arī 60 sekundes garš videoieraksts, paskaidrojot, kāpēc viņš vēlas doties uz Marsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu