Miris trīskārtējais pastardienas pareģotājs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

92 gadu vecumā miris amerikāņu sludinātājs un radio dīdžejs Herolds Kempings, kurš trīs reizes pareģoja pasaules galu.

Pensionētais būvinženieris Kempings aizgāja mūžībā svētdien savās mājās. Pirms tam viņš neveiksmīga kritiena dēļ pabija slimnīcā.

Kempings 1958.gadā nodibināja neatkarīgu kristīgo baznīcu, kas iztērēja miljoniem dolāru, brīdinot sabiedrību par pastardienas atnākšanu 2011.gada 21.maijā. Viņu bargi nopēla kristiešu garīdznieki, jo daudzi ticīgie bija pārdevuši visu savu iedzīvi, lai atbalstītu baznīcas centienus.

Viņa baznīcas paspārnē radās radio tīkls, kas raidīja 30 valodās. Tajā ietilpa vairāk nekā 140 radiostacijas un interneta kanāli.

Kempings pirmoreiz pareģoja pastardienu 1994.gada 6.septembrī, bet pēc tam pie savas izgāšanās vainoja kļūdu aprēķinos.

Pēc vairāk nekā desmit gadiem Kempinga baznīca brīdināja, ka pasaules gals pienākšot 2011.gada 21.maijā. Publiskās vietās tika izvietoti vairāk nekā 5000 paziņojumu un pa ielām brauca 20 automašīnas, kas nesa brīdinošo vēstījumu.

Taču viņa darbības izpelnījās bargu kritiku no kristiešu līderu puses, kad vairāki ticīgie pārdeva savu iedzīvi un atdeva ietaupījumus pastardienas sludināšanai, domājot, ka pasaulīgās lietas viņiem vairs nebūs vajadzīgas.

«Mēs neesam finanšu plānošanas kantoris,» Kempings sacīja pēc pareģojuma izgāšanās.

Trīs nedēļas pēc pareģotā datuma viņš piedzīvoja trieku, bet pēc tam nāca klajā ar jaunu pasaules gala datumu - tas pienākšot pēc pieciem mēnešiem. 2011.gada oktobrī viņš ar sievu gaidīja pasaules pēdējo stundiņu viesnīcā, taču tā atkal nepienāca.

«Daudzi cilvēki vēlas uzzināt Kristus otrās atnākšanas datumu. Mēs pazemīgi atzīstam, ka kļūdījāmies par laiku,» 2012.gada martā Kempings atvainojās saviem sekotājiem.

Kempings sarakstījis 30 grāmatas un pamfletus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu