Kristieši svin Debesbraukšanas dienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kristieši visā pasaulē ceturtdien svin Kristus debesbraukšanas dienu - Lūkas evaņģēlijā aprakstītais notikums tiek pieminēts 40.dienā pēc Lieldienām, kas šogad vienlaicīgi bija kā katoļiem un protestantiem, tā pareizticīgajiem.

Atbilstoši tradīcijai, 40 dienas pēc augšāmcelšanās Kristus pēdējo reizi parādījies apustuļiem, solot, ka drīz tiks sūtīts Svētais Gars, ko Jēzus dēvēja par Mierinātāju. Tad Pestītājs izvedis apustuļos no Jeruzalemes uz Eļļas kalnu, svētījis un pacēlies debesīs.

Šajā brīdī apustuļiem parādījušies eņģeļi, kas pavēstījuši - pienāks laiki, kad Pestītājs atgriezīsies, lai tiesātu cilvēku dzimumu.

Mūsdienās Eļļas kalnā atrodas krievu sieviešu klosteris. Tā Kunga debesbraukšanas klostera 64 metrus augstais zvanu tornis «Krievu svece» ir augstākā baznīcas ēka Jeruzalemē.

Vieta, kur atbilstoši tradīcijai notikusi debesbraukšana, pieder arābu musulmaņiem. Šeit atrodas akmens, kurā redzami, kā vēsta tradīcija, debesīs uzņemtā Kristus pēdu iespiedumi.

Debesbraukšanas diena kā svētki tiek atzīmēti kopš 4.gadsimta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu