Striptīzdejotājas izģērbšanās uz Uluru klints rosina aizliegt kāpt šajā aborigēnu svētvietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kādas sievietes izģērbšanās uz Austrālijas milzīgās sarkanās Uluru klints izraisījusi jaunus aicinājumus aizliegt cilvēkiem rāpties šajā aborigēnu svētvietā.

25 gadus vecā striptīza dejotāja Alizē Serija uzrāpās klintī un tās virsotnē pavedinošu kustību pavadībā izģērbās līdz baltam bikini. Viņas kāpiens un striptīzs nofilmēts dokumentālai filmai.

Pati Serija paziņojusi, ka viņas kāpiens bijis veltījums Austrālijas aborigēniem, kas tradicionāli dzīvojuši kaili.

«Pēc tāda grūta kāpiena sasniedzot virsotni, šīs vietas skats un maģiskums rada brīnišķīgu miera un brīvības sajūtu. Tu vēlies dziedāt, dejot un izģērbties,» sacīja Serija.

Tomēr Austrālijas Vidienes padomes direktors Deivids Ross, kura uzraudzītajā teritorijā atrodas Uluru klints, norādīja, ka Serijas kāpiens ir apliecinājums tam, cik daudz cilvēku ignorē pamatiedzīvotāju lūgumu nerāpties viņu svētvietā.Pēc Rosa novērtējuma valdībai vajadzētu slēgt tūristiem pieeju 346 metrus augstajai monolītajai klintij, tādā veidā aizsargājot aborigēnu svētvietu.

Pašlaik apmeklētājiem tiek lūgts nerāpties klintī, tomēr ik gadus to dara tūkstošiem apmeklētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu