Iespējams, ka 100 miljonus vērtās nozagtās gleznas Rumānijā sadedzinātās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Izmeklētāji šobrīd analizē aizdomās par gleznu zādzību turētā rumāņa dzīvesvietā atrastos pelnus, bažījoties, ka vērtīgie mākslas darbi varētu būt sadedzināti.

Kā apstiprināja Rumānijas prokuratūras pārstāve, pārbaudes notiek, un to veikšanai būs nepieciešams zināms laiks.

Izmeklētāji bažījas, ka aizdomās turamie varētu būt sadedzinājuši vērtīgo guvumu, nespējot pārdot no Roterdamas «Kunsthal» muzeja pērnajā oktobrī nozagtos mākslas darbus, kuru vidū bija Pablo Pikaso, Kloda Monē un Anrī Matisa gleznas.

Pelni atrasti aizdomās turamā mātes Olgas Dogaru dzīvesvietā. Arī pati Olga Dogaru apsūdzēta par «līdzdalību zādzībā».

Dogaru tika arestēta martā, kad izmeklētāji pārmeklēja viņas dzīvesvietu. Kratīšanā tika atrasts tukšs čemodāns, kurā, domājams, tika uzglabāti zagtie mākslas darbi.

Saistībā ar 16.oktobra zādzību apsūdzības izvirzītas septiņiem rumāņiem. Eksperti lēš, ka nozagto mākslas darbu vērtība pārsniedz 100 miljonus eiro (70,28 miljonus latu).

Kā jau ziņots, Roterdamas «Kunsthal» muzejā naktī uz 2012.gada 16.oktobri tika nozagtas septiņas gleznas, tostarp ļoti vērtīgi Pikaso, Matisa, Monē un Gogēna darbi.

Kā liecina policijas publiskotais saraksts, muzejā nozagta Pablo Pikaso glezna «Arlekīna galva», Anrī Matisa «Lasītāja baltā un dzeltenā», Kloda Monē «Voterlū tilts, Londona», Pola Gogēna «Sieviete pie atvērta loga», Mejera de Hāna «Pašportrets» un Luciana Freida «Sieviete ar aizvērtām acīm».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu