Iznīcināts gigantisks lapseņu pūznis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādā lauku krogā atrasts Lielbritānijas lielākais zināmais lapseņu pūznis, kurā pirms tā iznīcināšanas dzīvoja aptuveni pusmiljons lapseņu, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Sauthemptonā atrastais pūznis bija 183 reiz 152 centimetrus liels. Gigantisko pūzni neitralizēja dezinsekcijas kontrolieris Šons Vēlans.

«Tas bija ārkārtīgi biedējoši, taču tas ir tas, kam esmu apmācīts - es vienkārši izvilku savu «iPod» un klausījos (dziesmu) «Bat Out of Hell», kamēr darīju savu darbu,» atklāja Vēlans. «Es nogalināju visas lapsenes, taču pūznis ir joprojām bēniņos, kur tas pats sadalīsies.»

Eksperti no Oksfordas Universitātes apstiprinājuši, ka tas bija lielākais lapseņu pūznis Lielbritānijā un arī visā pasaulē pēdējo 50 gadu laikā. «Tas pilnīgi noteikti ir milzīgs pūznis, un pilnīgi noteikti rekordliels. Es nekad neesmu redzējis tāda izmēra pūzni,» atzina Deivids Boldoks no Bišu, lapseņu un skudru rekordu biedrības.

Pasaulē lielākais lapseņu pūznis tika atrasts Jaunzēlandē 1963.gadā, tas bija 365 reiz 182 centimetrus liels.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu