Pekinā atsākas radio vingrošana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pēc trīs gadu pārtraukuma Pekinā atjaunota obligātā vingrošana, un tagad tūkstošiem strādnieku visā pilsētā divreiz dienā īpašu radio programmu pavadībā nodarbojas ar fiziskiem vingrinājumiem, trešdien vēsta Ķīnas mediji.

Radio vingrošana atsākusies kopš pirmdienas, un varasiestādes cer, ka četri miljoni strādnieku divreiz dienā - plkst.10.00 un 15.30 - izpildīs vingrinājumus.

Grupveida vingrošana aizsākās 1951.gadā, taču radio pārraides tika pārtrauktas 2008.gadā, pilsētai sākot gatavoties Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Pekinas Arodbiedrību federācija vēlas, lai līdz nākamajam gadam astoņu minūšu ilgā vingrošana būtu obligāta visos valsts uzņēmumos un tajā piedalītos 60% visu pilsētas strādnieku.«Radio vingrošana var palīdzēt cilvēkiem iegūt veselīgu ķermeni,» norādīja federācijas priekšsēdētāja vietnieks Ju Dzuņšens. «Šī kolektīvā aktivitāte ļaus cilvēkiem atslābināties un paaugstinās darba ražīgumu.»

Lai strādnieki pareizi izpildītu vingrojumus, tiks apmācīti aptuveni 5000 instruktoru.Obligātā vingrošana ir daļa no pagājušajā gadā izsludinātā desmitgadu plāna iedzīvotāju veselības uzlabošanai.

Ķīnas ekonomikai attīstoties, aizvien vairāk un vairāk cilvēku dzīvo sēdošu dzīvesveidu, ēd kalorijām bagātāku ēdienu un pieņemas svarā, radot raizes par sabiedrības veselību.Kā atzina bankas darbinieks Jaņs Tao, radio vingrošana ļāva viņam mazliet atpūsties. «No sākuma tas šķita mazliet dīvaini, taču pēc vingrošanas es jutu, ka tas ir tāds kā atpūtas brīdis darba laikā,» sacīja 24 gadus vecais Jaņs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu