Serbijā notiks sēklinieku pagatavošanas pasaules čempionāts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Augusta beigās Serbijā sāksies ikgadējais Sēklinieku pagatavošanas pasaules čempionāts, kurā tiek pagatavoti ēdieni no buļļu, meža cūku, zirgu, haizivju, strausu un citu dzīvnieku sēkliniekiem, vēsta «Orange News».

Šogad pasākums notiks jau septīto reizi, un pasākuma organizatori cer, ka šī tradīcija vairos reģiona atpazīstamību un dos ieguldījumu tūrisma industrijā.

Čempionāta rīkotāji atzina, ka pagaidām čempionātā pārsvarā piedalās vietējie pavāri, tomēr viņi cer, ka nākotnē festivāls piesaistīs aizvien vairāk ārvalstu dalībnieku. «Mēs ceram, ka daudzi slaveni un dažādi sēklinieku ēdieni, ko mēs esam radījuši mūsu reģionā, kļūs pasaulslaveni un piesaistīs cilvēkus, kas novērtē labu ēdienu, no visas pasaules,» atklāja Ivo Mokovičs.

«Šā gada tēma ir - ļauj vaļu savai iztēlei. Mēs esam atļāvuši dalībniekiem pieteikt ēdienus, izmantojot jebkādus sēklinieku veidus, lielus un mazus, un mēs gaidām ar nepacietību, ko liks galdā serbu sēklinieku pavāri,» piebilda Mokovičs.

Sēklinieku gatavošanas konkurss sāksies 27.augustā un norisināsies trīs dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu