Ludzas pusē augustā uzziedējusi ieva, Jelgavā - pīlādzis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Gatis Dieziņš

Ludzas novada Pildas pagasta «Mazajos Tjapšos» augusta sākumā uzziedējusi ieva, savukārt Jelgavā uzziedējis pīlādzis.

Kā portālā «jelgavnieki.lv» raksta jelgavnieks Boriss Zaozerskis, viņš blakus ķekariem ar ogām 5.augustā pīlādzī pamanījis jaunus ziedus. Viņš atklāj, ka pīlādzis aug zem viņa mājas balkona Čakstes bulvārī.

Savukārt ieva Ludzas novadā uzplaukusi pie «Čiekurkalnu» mājām, starp diviem ezeriem - Tjapšu ezeru un Mazo Lubānu, informē laikraksts «Ludzas Zeme».

Viss krūms gan neesot saziedējis vienmērīgi, kā tas parasti notiek pavasarī: vienā pusē, kur lapas jau ir daļēji apbirušas, ziedu ir vairāk, otrā to esot mazāk, toties sulīgāki un krāšņāki.

Māju saimnieki atceras, ka vienu gadu rudens pusē uzziedējusi bumbiere, kāds ābeles zars, bet ieva - pirmo reizi.

Pārsteigta par ievas ziedēšanu augusta vidū bijusi arī augu aizsardzības speciāliste, paužot varbūtību, ka sauso laiku ieva uztvērusi kā miera periodu un pēc lietus uzziedējusi atkārtoti.

«Jelgavnieki.lv» informē, ka arī citur Latvijā šovasar karstuma dēļ novērota koku ziedēšana. Jūlija sākumā ievas uzziedējušas arī Daugavpilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu