Benksija grafiti tomēr pārdots

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2012.gada grafiti «Vergu darbs» attēlots bērns, kurš apģērbu rūpnīcā šuj Lielbritānijas karogu. Tas tika noņemts no veikala «Poundland» sienas Londonā.

Britu mākslinieka Benksija grafiti, kas februārī tika slepus noņemts no kādas ēkas sienas, privātā izsolē Londonā pārdots par 750 000 sterliņu mārciņu (615 000 latu), vēsta portāls «The Huffington Post»

Vispirms to mēģināja izsolīt Maiami, taču pēc vietējo amatpersonu sociālo tīklu lietotāju protestiem tas tomēr nenotika.

Taču svētdien tas privātā izsolē tika pārdots Londonas filmu muzejā Koventgārdenā. Grafiti jaunā īpašnieka vārds netiek atklāts.

Izsoļu nams apstiprināja, ka par grafiti solīts trīs reizes.

Tērnera prēmijas laureāts Greisons Perijs sacīja, ka darbs esot ticis » iznīcināts» brīdī, kad tika noņemts no «Poundland» sienas. «Benksijs sacīja, ka tajā pašā minūtē, kad viņi to noņēma no sienas, tas vairs nebija Benksija darbs,» viņš teica.

«Patiesībā «Vergu darbu» iznīcināja mēģinājums to saglabāt,» turpināja mākslinieks. «Tā ir interesanta dilemma.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu