Grīziņkalnā šodien Lieldienu sagaidīšanas svētki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Grīziņkalnā no plkst.12 līdz 14 projekta «Esmu Grīziņkalna patriots» laikā notiks Lieldienu sagaidīšanas svētki, kuros pilsētas iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt ne tikai Lieldienu tradīcijas, bet arī pašu Grīziņkalna apkārtni, aģentūru LETA informēja projekta koordinatore Kristiāna Kelase.

Lieldienu sagaidīšana ir pirmā projekta «Esmu Grīziņkalna patriots» īstenotā aktivitāte. Šajā pasākumā apmeklētāji varēs piedalīties gan sportiskās, gan arī tradicionālās Lieldienu aktivitātēs - biedrības «Gaismas stars» organizētajās rotaļās, varēs kopā ar «Ghetto Family» piedalīties olu ripināšanas un olu meklēšanas-orientēšanās sacensībās, kā arī vērot vēsturiskās rekonstrukcijas apvienības «Libek» bruņinieku paraugdemonstrējumus.

Tāpat būs iespējams piedalīties olu krāsošanā un lielās Lieldienu zupas gatavošanā, ar kuru pasākuma noslēgumā varēs mieloties ikviens apmeklētājs. Lai Lieldienu svinēšanas pasākums būtu izdevies, apmeklētājiem līdzi jāņem ola, kuru varēs nokrāsot turpat uz vietas un piedalīties aktivitātēs.

Rīgas Centrālās bibliotēkas Grīziņkalna filiālbibliotēkā no plkst.12 līdz 14 notiks radošās darbnīcas mazākajiem Lieldienu svinētājiem, savukārt plkst.14.30 būs iespēja iepazīt Grīziņkalna kvartālu no pavisam cita skatpunkta, jo privātvēsturnieka Voldemāra Eihenbauma vadībā notiks stundu gara ekskursija. Tikšanās vieta ekskursijai būs Grīziņkalna skeitparka centrālā ieeja.

Jau ziņots, ka šomēnes tika sākts projekts «Esmu Grīziņkalna patriots», kura galvenais mērķis ir veicināt Grīziņkalna rajona attīstību, izaugsmi, veicināt iedzīvotāju patriotismu un attīstīt kvartāla tēlu kā sportisku, pozitīvu un aktīvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu