Grib apvienoties pilsētas ar «garlaicīgiem» nosaukumime

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Pagājušā gadā par sadraudzību vienojās ASV pilsēta Boringa (angliski «boring» - garlaicīga) un skotu ciematiņš vārdā Dalla (angliski «dull» - neinteresants), un tagad šai «garlaicīgo» pilsētu sadarbībai vēlas pievienoties arī Austrālijas pilsēta Blandšīra (angliski «bland» - parasts, neizteiksmīgs, bezkrāsains), lai gūtu kādu labumu no nemitīgi apsmietā pilsētas nosaukuma.

Austrālijas «parastā» pilsēta vēlas pievienoties ASV un skotu «garlaicīgo» pilsētu sadraudzībai, cerot piesaistīt pilsētai tūristus.

«Gadu gaitā mēs esam nemitīgi apsmieti. Mūs vienmēr piemin, kad ir kādi iedomāti draudi vai iedomāts negatīvisms,» Austrālijas medijiem sūrojās Blandšīras pašvaldības deputāts Tonijs Lords.

«Es domāju, ka mums nepieciešams domāt pozitīvi un izmantot jaunas iespējas. Mēs ceram, ka līdz ar to cilvēki uzzinās par Blandšīru un arī apzināsies, ka pasaulē ir daudz neparastu nosaukumu,» sacīja Lords.

Blandšīra ar aptuveni 6000 iedzīvotāju atrodas Jaundienvidvelsas štata vidienē. Pilsētas nosaukums cēlies no koloniālo laiku ārsta Viljama Blanda, kura dzīve nebūt nebija vienmuļa.

Londonā dzimušais mediķu dēls Austrālijā nonāca 1814.gadā kā notiesātais par jūrnieka nogalināšanu duelī Indijas pilsētā Bombejā (tagad Mumbaja).

Blands, vēlāk apžēlots, kļuva par ārstu un par koloniālās dzīves pīlāru, kā arī dibināja Austrālijas Medicīnas asociāciju.

Kā jau ziņots, ASV pilsēta Boringa un skotu ciematiņš vārdā Dalla (angliski «dull» - neinteresants) pagājušā gadā vienojās nodibināt starp abām pilsētām sadraudzību, lai abas apdzīvotās vietas varētu tirgot neparastus suvenīrus, uzstādīt smieklīgas ceļa zīmes un plānot apmaiņas vizītes.

Tā kā Boringa un Dalla ir ļoti atšķirīgas izmēros, tās oficiāli nevarēs kļūt par dvīņu pilsētām. Boringā dzīvo 12 000 cilvēku, taču Dalla ir maziņš ciematiņš.

Dalla par godu jaunajai sadraudzībai sarīkoja ielu svinības un atklāja jaunu ceļa zīmi, kurā iemūžināta Boringas un Dallas «garlaicīgā» sadraudzība.

Abas pilsētas viena par otru uzzināja no kāda skotu veloceļotāja, kas brīvdienās paviesojās Boringā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu