Zooloģisko dārzu īpašniekiem nekavējoties būs jāziņo par dzīvnieku aizmukšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ja no zooloģiskā dārza izbēgs kāds dzīvnieks, iestādes vadībai nekavējoties par to būs pienākums ziņot Dabas aizsardzības pārvaldei.

Šādu kārtību paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos «Prasības savvaļas sugu dzīvnieku turēšanai zooloģiskajā dārzā un prasības zooloģiskā dārza izveidošanai un reģistrācijai».

Grozījumos noteikts, ka zooloģiskā dārza īpašnieka pienākums būs arī nodrošināt darbinieku apmācību par zooloģiskajā dārzā turēto sugu saglabāšanas prasmēm. Tāpat noteikts, ka Dabas aizsardzības pārvalde vismaz reizi gadā veic zooloģiskā dārza pārbaudi vai pārbauda to, ja ir saņemta informācija par būtiskām izmaiņām zooloģiskā dārza darbībā. Ja tiek konstatētas kādas būtiskas izmaiņas, pārvaldei ir jālemj par atļaujas prasību grozīšanu.

Noteikumi papildināti arī ar jaunu punktu, nepārprotami paredzot, ka zooloģiskā dārza reģistrācija notiek, izdodot atļauju par šādas iestādes izveidošanu. Atļaujā ir jānorāda zooloģiskā dārza atrašanās vieta, tā darbības joma. Atļauju pārvalde izdod gadījumos, ja ir konstatēta zooloģiskā dārza atbilstība tā izveidošanas nosacījumiem.

Noteikumu projektu rīt, 7.martā, izskatīs valsts sekretāru sanāksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu