Slēdz Luvras muzeju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien Luvras muzejs Parīzē bija slēgts, jo daļa darbinieku uzsāka streiku, protestējot pret lielo daudzumu agresīvu kabatzagļu, no kuriem jācieš gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem.

Muzeja vadība sacīja, ka 2012.gada decembrī jau esot iesniegusi sūdzību tiesā un pieprasījusi, lai vienā no visvairāk apmeklētajiem muzejiem pasaulē tiktu nodrošināta lielāka policijas klātbūtne.

Streikā piedalās aptuveni 200 Luvras darbinieku, pavēstīja tūristu iecienītā muzeja pārstāvji.

Aptuveni 100 muzeja darbinieki vēlāk pulcējās Francijas Kultūras ministrijas priekšā.

«Dažkārt viņi ar bailēm nāk uz darbu, jo jāstājas pretī organizētām kabatzagļu grupām, kas kļūst arvien agresīvākas,» sacīja Kristela Gijadera. «To skaitā ir arī bērni, kas muzejā iekļūst par brīvu un ir atpakaļ pat dažas dienas pēc nopratināšanas policijā.»

Daudzi darbinieki sūdzējušies par «spļaušanu, apvainojumiem, draudiem un sitieniem» no kabatzagļu puses, norādīja Gijadera.

«Luvrā un citās tūristu iecienītās vietās Parīzes centrā vienmēr uzdarbojušies kabatzagļi, taču pēdējā pusotra gada laikā viņi kļuvuši arvien vardarbīgāki, bet to darbības veids - organizētāks,» teica SUD pārstāve Sofija Agira.

Muzeja vadība aģentūrai AFP apliecināja, ka turpmāk uz laiku liegs ieeju cilvēkiem, kas identificēti kā kabatzagļi.

Vadības iesniegums tiesai satur apmēram 150 atsevišķas darbinieku sūdzības.

Luvrā, kas katru gadu uzņem aptuveni 10 miljonus apmeklētāju, strādā ap 1000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu