Notverts no Vācijas zoodārza ar lapsas un mežacūkas palīdzību izbēgušais ķengurs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijā notverts arī trešais ķengurs, kas kopā ar diviem biedriem ar mežacūkas un lapsas palīdzību izbēga no zooloģiskā dārza.

Kā jau ziņots, nedēļas nogalē trīs ķenguri Skipijs, Džeks un Miks izbēga no Reinbēlenes savvaļas parka, izmantojot lapsas un mežacūkas izveidotus caurumus divkāršajā nožogojumā.

Kāda mežacūka bija izlauzusi caurumu zoodārza ārējā nožogojumā, bet lapsa izrakusi alu zem ķenguru aploka nožogojuma.

Sestdienas naktī trīs ķenguri izmantoja līdzdalībnieku sagādāto iespēju un aizbēga no sava aploka.

Viens no ķenguriem palika parka teritorijā, bet pārējie divi nakts tumsas aizsegā devās brīvībā, līdz kāds cilvēks pamanīja Vācijas dabai neraksturīgos dzīvniekus aptuveni 15 kilometru attālumā no zoodārza.

Vienu no piedzīvojumu kārajiem ķenguriem pēc ilgas pakaļdzīšanās izdevās sagūstīt nedēļas nogalē, bet trešais bēglis notverts pirmdienas vakarā.

«Kāda ļoti sportiska policiste metās virsū ķenguram. Viņi visi tagad ir atgriezušies,» sacīja zoodārza vadītāja vietnieks Maikls Hofmans.

Viņš piebilda, ka izbēgušie ķenguri nebija bīstami sabiedrībai.

«Viņi nemaz nav agresīvi. Viņš ir superdraudzīgs, superjauks. Mēs visi satraucāmies, ka viņu varētu notriekt kāda mašīna,» uzsvēra zoodārza direktora vietnieks.

Hofmans skaidroja, ka lapsa un mežacūka zoodārza teritorijā, visdrīzāk, ielauzās barības meklējumos.

«Pašlaik apkārtnē ir daudz jaunu lapsu, kas meklē barību. Un mežacūkas mēģina iekļūt teritorijā, jo tās var rakņāties pa mūsu pļavām, neraizējoties, ka tās kāds nošaus,» sacīja Hofmans.

Viņš piebilda, ka nevar izslēgt dzīvnieku izbēgšanu nākotnē, jo izturīgāka žoga būvēšana izmaksātu pārāk dārgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu