Skotijas fermā atrasta iespējama Leonardo da Vinči glezna 150 miljonu dolāru vērtībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RiaNovosti/scanpix

Skotijas fermā gadu desmitiem glabājusies glezna, kas varētu izrādīties 150 miljonu dolāru (85 miljonu latu) vērts renesanses mākslinieka Leonardo da Vinči darbs. 

59 gadus vecajai Fionai Maklārenai gleznu uzdāvināja tēvs. Tā ilgus gadus glabājās ģimenei piederošajā fermā, taču nesen sieviete nolēma noteikt tās vērtību.

«Es to parādīju [izsoļu nama vadītājam Harijam Robertsonam], un viņš bija pārsteigts, nespēja bilst ne vārda, tikai izdvesa skaļu nopūtu,» Maklārena teica slavenību jaunumu žurnālam «People».

Vairāki eksperti pieļauj, ka tā ir 500 gadus sena da Vinči glezna, kuras vērtība ir vairāk nekā 150 miljoni dolāru. Britu laikraksts «Daily Mail» pieļauj, ka gleznā redzama Marija Magdalēna ar bērnu rokās.

Gleznu pārbauda Kembridžas Universitātes eksperti.

Ja atrastās gleznas autors nav da Vinči, tas bijis kāds no viņa 16.gadsimta skolniekiem, uzskata ārvalstu mediji.

Gleznai pievienota pāvesta bulla, kas izdota pāvesta Pāvila V laikā 17.gadsimta sākumā, pieļauj mediji. Maklārena apgalvo, ka uz izbalējušā papīra lasāms vārds «Magdalēna».

Atradēja cer, ka glezna tiks pārdota muzejam. Pēc izsoles viņa plāno daļu iegūtās naudas ziedot labdarībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu