Iesaistās stārķu monitoringa programmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šogad «Latvenergo» turpina sadarbību ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību baltā stārķa monitoringa programmā un pētījumos iesaista koncerna darbiniekus un viņu ģimenes, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā. Šonedēļ notikušas apmācības «Latvenergo» koncerna darbiniekiem, kuri vasarā sev tuvajā parauglaukumā novēros un uzskaitīs baltos stārķus.

Uz aicinājumu atsaucās darbinieki, kuri monitoringa programmas ietvaros stārķus vēros Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē un Pierīgā.

Latvijas Ornitoloģijas biedrības speciālisti veic baltā stārķa ligzdu uzskaiti deviņos parauglaukumos visā Latvijā. Darbinieku veiktie vērojumi papildus monitorings ārpus noteiktajiem parauglaukumiem palīdzēs ornitologiem izdarīt secinājumus par baltā stārķa populāciju Latvijā, kā arī novērtēt uz elektrolīniju balstiem ligzdojošo stārķu īpatsvaru.

Darbinieki sadarbībā ar ornitologu noteica savu parauglaukumu, kas var būt paša izvēlēta teritorija ar dabiskām robežlīnijām: upes, ceļi, ezeru un lielu meža masīvu malas, kā arī darbinieka izvēlētais parauglaukums var būt arī kāda ceļa posms.

2014.gadā Latvijas ornitoloģijas biedrībai ir mērķis veikt visas Latvijas balto stārķu monitoringu, kurā tiks uzskaitīta katra ligzda. Tādēļ AS «Latvenergo» sadarbības ietvaros šim gaidāmajam notikumam šogad uzrunāja un iesaistīja arī darbiniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu