Ķemeru nacionālajā parkā notiks Sikspārņu nakts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija sadarbībā ar Ķemeru nacionālā parka fondu rīkos Sikspārņu nakti, kas vienlaicīgi būs arī Ķemeru nacionālā parka 15 gadu jubilejas svinības, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Ilze Vanaga.

Sikspārņu naktī ikvienam interesentam ir iespēja noklausīties Latvijas vadošo sikspārņu pētnieku lekcijas par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu, paradumiem.

Pasākums sāksies Ķemeros pie Meža mājas plkst.18.30. Visa sarīkojuma laikā ierasti darbosies radošās darbnīcas, kur gan lielie, gan mazi Sikspārņu nakts dalībnieki varēs izpaust savu radošo garu - gatavot sikspārņu piespraudītes, no papīra griezt sikspārņu maskas, līmēt kartītes, zīmēt un krāsot, risināt krustvārdu mīklas par sikspārņiem un darīt citas interesantas lietas.

Sikspārņu nakts centrālais notikums ir sikspārņu vērošanas ekskursijas Ķemeru pilsētas parkā, kas sākas pēc saulrieta. Ekskursijas laikā ekspertu vadībā pasākuma dalībniekiem būs iespēja gan redzēt, gan ar ultraskaņas detektora palīdzību sadzirdēt vairākus Ķemeru nacionālajā parkā mītošo sikspārņu sugu pārstāvjus.

Par godu Ķemeru nacionālā parka 15 gadu jubilejai, pasākuma organizatori šoreiz papildus jau tradicionālajām aktivitātēm būs sarūpējuši arī radošas iespējas sikspārņu un vēl citu Ķemeru nacionālā parka dabas vērtību iepazīšanai, kā arī nelielu atskatu uz notikumiem Ķemeru nacionālajā parkā šo 15 gadu laikā.

Dalība Sikspārņu nakts pasākumā ir bezmaksas. Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Pasākuma dalībnieki aicināti arī padomāt par nokļūšanu mājās, jo pēc pasākuma beigām sabiedriskais transports no Ķemeriem vairs nekursē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu