Kādreiz Rīgas zoodārzā dzīvojušais zilonis Radža kļuvis par tēvu jau divpadsmitajam ziloņu mazulim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā mēnesī Emmenes Zooloģiskajā dārzā pasaulē nācis kādreiz Rīgas Zooloģiskajā dārzā dzīvojušā ziloņa Radža divpadsmitais pēcnācējs.

Kā liecina Rīgas Zooloģiskā dārza mājaslapā publicētā informācija, Nīderlandes Zooloģiskajā dārzā 8.augusta rītā piedzimis ziloņu puika, kuram dots vārds Shwe Myarr jeb Birmiešu zelta bulta.

Ziloņu mazulis, nākot pasaulē, svēris 100 kilogramus. Ziloņa māte ir 1992.gadā dzimusī Mingalar Oo, kurai šis ir jau trešais mazulis, un līdz šim viņa pasaulē laidusi ziloņu puikas, savukārt Radžam šis ir astotais puika.

Emmenes Zooloģiskajā dārzā mitinās vairāk ziloņi, kuru tēvs ir Radža, un to vidū ir arī 2007.gada 8.augstā dzimusī ziloņu meitene Swe Zin.

Pirmo reizi Radža par tēvu kļuva 1990.gadā Rīgā dzimušajai zilonītei Zuzei jeb Zuzannai, kura 1996.gadā tika aizvesta uz Kobes zooloģisko dārzu Japānā. Radža ir arī tēvs 2005.gadā Emmenes zoodārzā dzimušajam ziloņpuikam vārdā Mei Sets Kongs, 2006.gadā Ķelnes zoodārzā dzimušajai ziloņu meitenei Marlarai un Emmenes zoodārzā dzimušajam puikam, kam dots vārds Unts Bve. Gadu vēlāk Radža kļuva par tēvu Emmenes zoodārzā dzimušajai meitenei Swe Zin, bet 2008.gadā Emmenes zoodārzā piedzima divi ziloņpuikas Ananda un Joe Ma, kuru tēvs ir Radža.

2009.gadā Radža kļuva par tēvu Emmenes zooloģiskajā dārzā dzimušajam ziloņu puikam Ein She Min, bet 2010.gada 9.martā pasaulē nāca zilonēns Einga Tha.

Radža Rīgas Zooloģiskajā dārzā nokļuva 1974.gadā, bet Latviju viņš pameta 2003.gadā kopā ar ziloņmāti Rupu, kad no ziloņu turēšanai nepiemērotās 1914.gadā celtās Rīgas ziloņu mājas dzīvnieki tika pārvesti uz Nīderlandes zoodārziem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu