Aicina Lielajai talkai jau laikus pieteikt piesārņotās vietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielā talka šogad norisināsies 23.aprīlī un tās organizatori aicina iedzīvotājus interaktīvajā kartē aktīvi atzīmēt piesārņotās vietas, informēja Lielās talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad, gatavojoties talkai, iniciatīvas mājaslapā «www.talkas.lv» sadaļā «Kartes» ir pieejama interaktīva Latvijas karte, kurā iespējams atzīmēt piesārņotās vietas, kuras 23.aprīlī būtu jāsakopj. Talkas organizatori gan aicina iedzīvotājus kartē maksimāli precīzi norādīt piesārņotās vietas, lai gan organizatoriem, gan arī citiem būtu iespēja aplūkot šos punktus un papildināt karti ar pašu atrastajām piesārņotajām vietām.

Lielās talkas sauklis šogad būs «Latvijai BŪT zaļai!». Jau šogad Lielā talka sāk darboties ar Latvijas simtgades zīmi «LV100», atgādinot, ka talkošanas iniciatīva tika aizsākta 2008.gadā ar mērķi sakopt Latviju līdz tās simtgadei.

Pagājušajā gadā Lielās talkas aktivitātēs piedalījās aptuveni 175 000 iedzīvotāju un aptuveni 40% oficiālo talkas vietu notika ne vien atkritumu vākšana, bet arī vides labiekārtošanas darbi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu