Bulgāru bīskaps atdod baznīcai savu «Rolex» pulksteni, lai tā nomaksātu elektrības rēķinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Bulgāru garīdznieks, ko apvaino izšķērdīgā dzīvošanā, piedāvājis atdot baznīcai savu «Rolex» rokas pulksteni, lai tā varētu nomaksāt elektrības rēķinu.

«Plovdivas metropolīts Nikolajs piedāvājis vienu no savām nedaudzajām personīgajām mantām - «Rolex» pulksteni - Svētās Marinas baznīcai, lai tā par pārdošanā iegūto naudu nomaksātu elektrības rēķinu,» paziņoja baznīca, kas ir viena no lielākajām Plovdivā.

Bulgārijas pareizticīgo baznīca ir lielākais īpašuma turētājs uzreiz pēc valsts, taču tās apgrozāmie līdzekļi ir nelieli un garīdznieku algas - niecīgas.

Tomēr baznīca kritizēta par dāsnu ziedojumu pieņemšanu no bagātiem atbalstītājiem, kuri tādā veidā cenšas uzspodrināt savu reputāciju. Asus komentārus presē izpelnījies Nikolaja «Rolex» rokas pulkstenis un kādam viņa kolēģim piederošā «Lincoln» markas automašīna.

Bulgārijā elektroenerģijas cenas janvārī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, vairāk nekā divkāršojās, izraisot desmitiem tūkstošu iedzīvotāju protestus, kas pagājušonedēļ noveda pie premjerministra Boiko Borisova valdības demisijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu