Rundāles novadā atjaunos Annas dienas gadatirgu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 27.jūlijā, Rundāles novada Pilsrundālē jaunizveidotā tirdzniecības vieta un rekonstruētais stāvlaukums tiks atklāts ar Annas dienas gadatirgu, kas agrāk bijusi veca tradīcija, aģentūru LETA informēja Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa.

«Agrāk Rundāles pagastā bija ieviesta tradīcija atzīmēt Annas dienu, godinot čaklākos lauku sētu apsaimniekotājus. Pasākumā visus dalībniekus izklaidēja dažādi amatierkolektīvi,» skaidroja projekta «Vietējo produktu attīstība Vidus Baltijā» vadītāja Rundāles novadā Inta Klīve.

Viņa informēja, ka pašvaldībā iecerēts, lai ar šā gada 27.jūliju šī tradīcija atjaunotos citā veidolā. Līdztekus kultūras programmai apmeklētājiem tiks piedāvāts pasākuma laikā pirkt un pārdot vietējo mājražotāju un amatnieku produkciju.

Īstenot ieceri par vietējo mājražotāju tirgus izveidi Rundāles novadā kļuvis iespējams, pateicoties Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projektam «Vietējo produktu attīstība Vidus Baltijā».

Projekta gaitā jau īstenotas daudzas aktivitātes ar mērķi stiprināt vietējo ražotāju konkurētspēju un popularizēt to produkciju. Patlaban noris intensīvs darbs pie tirdzniecības vietas izbūves Pilsrundālē - daļēji jau ieklāts bruģis, sagatavots segums tālākai būvniecībai.

Rundāles novada iedzīvotāji piedalījušies vairāku dienu apmācībās Dobelē par produktu ražošanu no vietējiem augļiem, ogām un dārzeņiem. Lai padarītu jaunradītos tirgus pazīstamus, atvērtus un pieejamus gan tirgotājiem un vietējiem pircējiem, gan viesiem, projekta laikā tiek izstrādāts kopējais visu 12 Latvijas un Lietuvas projekta partneru tirgus logo un sauklis.

«Lai piešķirtu tirgiem lielāku lokālo atpazīstamību, kopējais logo tiks papildināts ar vietējā tirgus individuālo logo. Piemēram, Rundālē tā ir sēdoša lauva uz postamenta ar saukli «Kronēts Rundālē»,» pauda Klīve.

Jaunizveidotajā tirdzniecības vietā Pilsrundālē paredzēti arī citi pasākumi ar mērķi piesaistīt arvien jaunus pircējus un tirgotājus, kā arī popularizēt vietējo tirdziņu, skaidroja pašvaldības pārstāve.

10.oktobrī tiks organizēts pasākums «Pasaules putras diena», priekšautu izstāde un apgleznošana, podu meistardarbnīca un citas aktivitātes. Gaidāms arī Pasaules dzīvnieku dienas pasākums kopā ar patversmi «Ulubele» un labdarības tirgus, Andrejdienas «Cimdu tirgus» un Ziemassvētku piparkūku tirgus.

Kā ziņots, šā projekta gaitā tiks rekonstruēts esošais stāvlaukums pie Rundāles novada domes ēkas Pilsrundālē, paredzot 34 vietas vieglajām automašīnām, trim autobusiem, statīvu velosipēdiem. Savukārt blakus tam paredzēts ierīkot 11 tirdzniecības vietas ar nojumi, koka galdiem un soliem tirgotājiem.

Projekta budžets Rundāles novada pašvaldības plānotajām aktivitātēm ir 112 000 eiro (78 714 lati).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu