«Louis Vuitton» lūgts aizvākt gigantisku koferi no Maskavas Sarkanā laukuma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Franču modes namam «Louis Vuitton» lūgts aizvākt gigantisko koferi, kas reklāmas nolūkos uzstādīts Maskavas Sarkanajā laukumā.

Gigantiskais brūnais koferis ar «Louis Vuitton» firmas zīmi «LV» pirms desmit dienām tika uzstādīts Sarkanajā laukumā blakus pilsētas greznākajam universālveikalam GUM.

Tomēr franču modes nama reklāma tika uztverta ar dalītām jūtām. Krievijas Komunistiskā partija sašuta par reklāmas objekta tuvumu Ļeņina mauzolejam, bet tūristi pauda nepatiku par to, ka milzīgā izmēra koferis aizsedz skatu uz skaistākajām Sarkanā laukuma ainavām.

Šodien GUM informēja, ka lūdzis «Louis Vuitton» aizvākt reklāmu.

Kofera veidolā izveidotajā paviljonā bija plānots izvietot izstādi par ceļotājiem, kuri agrākos laikos izmantojuši «Louis Vuitton» bagāžu.

Avoti Kremlī Krievijas ziņu aģentūrām atklāja, ka gigantiskā kofera uzstādīšana nav saskaņota ar prezidenta administrāciju.

«Ņemot vērā daļas sabiedrības viedokli un faktu, ka paviljona izmērs pārsniedz parametrus, par ko panākta vienošanās, mēs informējām «Louis Vuitton» par nepieciešamību nekavējoties nojaukt paviljonu,» teikts GUM mājaslapā.

Vairāki mediji šo paviljonu raksturoja kā simbolu mūsdienu Krievijai, kur korupcija padarījusi iespējamu visu - pat milzu luksusa reklāmas uzstādīšanu simboliskā laukumā bez pašu maskaviešu atļaujas.

Arī Maskavas domes amatpersonas ziņu aģentūrai «Interfax» apstiprināja, ka paviljona uzstādītāji gatavojas to nojaukt, un norādīja, ka šī reklāma bijusi kļūda.

«GUM kārtoja atļauju jautājumus. Mums ar to nebija nekāda sakara,» ziņu aģentūrai AFP norādīja domes preses pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu