Izdota pirmā latviešu valodas mācību grāmata japāņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Trešdien Latvijas vēstniecībā Japānā notika pirmās latviešu valodas mācību grāmatas japāņiem prezentācija, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Grāmatu sastādījis Tokijas Svešvalodu universitātes doktorants Daiki Horiguči un to ir izdevusi izdevniecība «Hakusuisha».

Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, uzrunājot klātesošos grāmatas prezentācijas viesus, atzīmēja, ka šādas grāmatas tapšanai ir unikāla vēsturiska nozīme, jo tā ir pirmā latviešu valodas gramatikas mācību grāmata, īpaši domāta japāņiem.

Vēstnieks augstu novērtēja Horiguči paveikto grāmatas izveidē. «Domāju, ka šādas mācību grāmatas izdošana dos jaunu impulsu, lai aizvien vairāk japāņu vēlētos apgūt skaisto, melodisko, bet japāņiem tik grūto latviešu valodu.»

Grāmatas autors Horiguči ir aktīvs Japānas-Latvijas Mūzikas asociācijas biedrs, kurš kopā ar šīs asociācijas Japānā nodibināto kori «Gaisma», kas dzied tikai latviešu dziesmas latviski, šovasar piedalīsies XXV Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos. Horiguči māca arī latviešu valodu Latvijas vēstniecībā Japānā notiekošajos valodas kursos, kuri iegūst aizvien lielāku popularitāti.

Latviešu valodas kursi, kā arī ikgadējie latviešu valodas runas konkursi tiek organizēti ar Japānas-Latvijas Mūzikas asociācijas atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu