Emuārs: Celšanās pulksten sešos ir ceļš uz veiksmīgu dzīvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Veiksmīgi cilvēki savu dienu sāk agri no rīta, apliecinājis emuāra autors Eghosa Eihī, kurš divus gadus ir cēlies pulksten sešos un secinājis, ka šis pieradums ir izmainījis viņa dzīvi.

Savā rakstā portālam «Elite Daily» Eihī, kurš ir ASV informāciju tehnoloģiju jaunuzņēmuma «Alumnify» prezidents, atklājis sešus iemeslus, kādēļ agra celšanās ir solis pretī panākumiem.

Kā pirmo iemeslu viņš min to, ka ir laiks izplānot savus mērķus. Emuāra autors norāda, ka daudzi cilvēki savus mērķus nesasniedz, jo viņiem trūks koncentrēšanās, bet dienas vai ilgtermiņa mērķu noteikšana agri no rīta, ar svaigām domām, ļauj tos saglabāt prātā. Tāpat agrā rīta stundā ir vieglāk atrast laiku, lai izvērtētu iepriekšējo mērķu sasniegšanu.

Otrs iemesls, kādēļ celties pulksten sešos, Eihī skatījumā, ir iespēja precīzi saplānot dienu, kas ļauj efektīvāk un ražīgāk izmantot laiku dienas gaitā.

Treškārt, agrā rīta stundā ir iespēja atrast laiku, lai izvingrotos, jo daudziem, kā novērojis uzņēmējs, fiziskās aktivitātes laika trūkuma dēļ paliek nesasniegts mērķis. Sportiskas aktivitātes no rīta nodrošina enerģijas pilnu visu dienu, secinājis Eihī.

Laiks, ko veltīt brokastīm, ir ceturtais ieguvums no agras celšanās. Zinātniskie pētījumi jau izsenis ir pierādījuši, ka brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize un tās būtiski uzlabo vispārējo veselības stāvokli.

Kā piekto iemeslu agras celšanās praktizēšana Eihī min to, ka jau labi zināmi, panākumus guvuši cilvēki pēc dabas ir cīruļi. «Twitter» dibinātājs Džeks Dorsijs žurnālam «New York Magazine» ir teicis, ka ceļas pulksten 5.30, lai meditētu un noskrietu desmit kilometru. «Apple» vadītājs Tims Kuks nereti elektroniskā pasta vēstules mēdz izsūtīt pulksten 4.30, bet «Virgin Group» dibinātājs Ričards Brensons ceļas ap pulksten 5.45, lai izvingrotos un paēstu brokastis, pirms sākt savu darba dienu.

Kā pēdējo, bet ne mazāk svarīgo iemeslu raksta autors min to, ka agrie rīti ļauj apsteigt citus cilvēkus, vairojot pārliecību un radošumu. «Katru rītu pēc pamošanās man ir īsts adrenalīna pieplūdums. To rada vienkāršais fakts, ka esmu piecēlies, lai īstenotu savus sapņus, kamēr mani konkurenti vēl guļ. Vissteidzamākos darbus vienmēr esmu pabeidzis jau līdz pulksten astoņiem. To darot, es varu savu dienu pavadīt enerģiski un justies, ka esmu ko sasniedzis. Vissvarīgāko darbu pabeigšana arī samazina stresa līmeni un uztraukumu,» paskaidrojis Eihī.

Raksta autors uzver, ka, ik rītu ceļoties 2,5 stundas agrāk nekā ierasts, ražīgums ilgtermiņā krasi pieaug, jo tiek iegūtas 17,5 papildu stundas nedēļā, 70 stundas mēnesī un 840 stundas gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu