Var apcietināt, ja pārāk bieži zvana policijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Japāna policija aizturējusi sievieti, kura pusgada laikā uz tālruni policijas izsaukumiem zvanījusi vairāk nekā 15 000 reižu.

Policija vairākkārtīgi ieradās 44 gadus vecās sievietes mājā un lūdza viņu izbeigt likumsargu darba traucēšanu. Nekas nemainījās, tāpēc viņa tika aizturēta.

«Reiz viņa vienā dienā zvanīja 927 reizes, traucējot policistiem veikt savus pienākumus,» sacīja Sakai policijas runasvīrs.

Likumsargi neuzskata, ka sieviete ir garīgi slima. «Viņa neizdomāja notikumu, uz kuru varētu mūs izsaukt. Tas bija pilnīgi bezjēdzīgi,» uzsvēra pārstāvis.

«Mēs ieradāmies viņas dzīvesvietā aptuveni 60 reizes, pirms arestējām,» viņš turpina. «Es pieļauju, ka varbūt viņai vienkārši bija vientuļi.»

Sievietei tika uzrādīta apsūdzība par policijas darba traucēšanu. Maksimālais sods par šādu pārkāpumu ir trīs gadu cietumsods vai arī naudassods 500 000 jenu (2520 latu) apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu