91 gada vecumā mirusi kinozvaigzne un peldētāja Estere Viljamsa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien 91 gada vecumā mūžībā aizgājusi peldēšanas čempione un Holivudas zelta laikmeta aktrise Estere Viljamsa, paziņoja viņas pārstāvis.

Aktrise nomira miegā savās mājās Beverlihilsā.

Viljamsa dzimusi 1921.gadā Kalifornijas štatā. Astoņu gadu vecumā viņa sāka peldēt.

Pusaugu gados Viljamsa kļuva par pazīstamu peldētāju, taču viņas cerības piedalīties olimpiskajās spēlēs izjauca Otrais pasaules karš. Par amerikāņu nāriņu iesauktā Viljamsa bieži piedalījās filmās par peldēšanu.

Viņas sportiskums, sirsnība un skaistie peldkostīmi piesaistīja daudzus kino mīļotājus, kuriem bija vajadzīgs uzmundrinājums drūmajā pēckara laikā. Viņas filmas ieņēma gandrīz 90 miljonus ASV dolāru (48 miljonus latu).

Taču ar dramatiskajām lomām viņai tik labi neveicās. «Slapjumā viņa ir zvaigzne, bet sausumā gan ne,» reiz teica komiķe Fanija Braisa.

Viljamsas pirmā loma bija Billija Roza šovā «Aquacade». Tajā piedalījās arī amerikāņu peldēšanas čempions Džonijs Veismillers, kurš pazīstams ar Tarzāna lomu.

1941.gadā aktrise noslēdza līgumu ar filmu studiju «Metro-Goldwyn-Mayer». Filmu karjeru viņa beidza 60.gadu sākumā. Pēc tam viņa pievērsās baseinu būves biznesam un peldkostīmu ražošanai, taču guva viduvējus panākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu