Dienu pēc pabeigšanas sabrūk 40 000 gabaliņu puzle

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Tikai dienu pēc pabeigšanas sagāzusies 40 000 gabaliņu puzle, kas pretendēja uz pasaules lielākās puzles nosaukumu.

Daiļamatnieks Deivs Evans pašgatavotajai puzlei, kurā izmantotas fotogrāfijas no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II dimanta jubilejas svinībām, bija veltījis vairāk nekā 200 stundas. Taču tikai dienu pēc pēdējā gabaliņa ielikšanas vietā 14 kvadrātmetrus lielā puzle sabruka, sadaloties gabaliņos. Tā bija novietota uz milzu rāmja Evana darbnīcā.

60 gadus vecajam amatniekam ir tikai nedēļa, lai atkal saliktu puzli, jo maija sākumā to paredzēts izstādīt. Viņš pat cenšas piesaistīt brīvprātīgos, kas salasīs visus gabaliņus un no jauna saliks puzli.

Tomēr Evans bija paspējis nofotografēt savu veikumu un nosūtīt nepieciešamo informāciju Ginesa pasaules rekordiem, kas sešu nedēļu laikā nolems, vai ir sasniegts jauns rekords.

Kompānijas pārstāve apstiprināja, ka vēl nav reģistrēts rekords par lielāko no koka veidoto puzli, taču, lai pieteiktu jaunu rekordu, puzlei jāsastāv no vismaz 10 000 gabaliņiem.

«Puzle ir viedota no sešus milimetrus bieza saplākšņa, un es biju tai veltījis vairāk nekā 200 stundas, līdz beidzot tiku ar to galā pagājušajā trešdienā,» stāstīja Evans. «Nākamajā rītā ienācu darbnīcā un pamanīju, ka tā nedaudz noslīdējusi uz leju, jo grīda manā darbnīcā ir nedaudz slīpa.»

«Es domāju, ka tā kārtīgāk jāpiestiprina, lai nenokristu pavisam, tāpēc sāku to viegli pārvietot, taču tad darbnīcā ienāca sieviete un taujāja par blakus esošajiem veikaliem. Es pagriezos, lai viņai atbildētu, taču laikam parāvu pārāk stipri, jo pēkšņi sabruka, tikko no tās novērsos,» viņš atceras.

«Šķita, ka tas notiek palēnināti,» turpināja amatnieks. «Tā bija pilnībā salikta puzle, tāpēc krītot ritinājās kā paklājs un pēc tam sabruka lielā kaudzē. Es biju nokaitināts, taču nebija citas izvēles, kā vien apsēsties uz grīdas un pa vienam salasīt gabaliņus.»

Puzle esot turējusies cieši kopā, tāpēc saglabājušies vairāki lieli segmenti, tomēr no jauna būs jāsaliek vairāk nekā 6000 gabaliņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu