No Londonas ielas paņemtais Benksija darbs izņemts no izsoles ASV

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Britu grafiti mākslinieka Benksija darbs, kas tika paņemts no Londonas ielas un piedāvāts pārdošanā ASV, tomēr izņemts no izsoles.

Benksija sienas gleznojums, kurā attēlots pār šujmašīnu pārliecies zēns, šujot Lielbritānijas karodziņus, šomēnes pazuda no ielas Londonā. Vēlāk tika paziņots par tā pārdošanu, tomēr atbildīgais izsoļu nams raidsabiedrībai BBC nedēļas nogalē apliecināja, ka plānotā izsole nenotikšot.

Gleznojums «Slave Labour» («Vergu darbs») uz mājas sienas Londonas ziemeļos uzradās pagājušā gada maijā, neilgi pirms karalienes Elizabetes II vērienīgajām dimanta jubilejas svinībām.

Šomēnes tas pazuda no veikala «Poundland» sienas, taču pēc tam no jauna parādījās Maiami, kur tā cena plānotajā izsolē tika lēsta ap 450 000 sterliņu mārciņu (366 000 latu).

«Lai arī saistībā ar 6.un 7.priekšmeta, kuru autors ir Benksijs, pārdošanu nav radušās nekādas juridiskas problēmas, «Fine Art Auctions Maiami» pārliecināja to īpašniekus izstāties no izsoles un atgūt tiesības uz šiem darbiem,» sacīja izsoļu nama FAAM pārstāvis.

Tikmēr «Slave Labour» vietā jau izveidots jauns grafiti. Tajā redzama sieviete mūķenes tērpā, tomēr nav zināms, vai gleznojuma autors ir Benksijs.

Grafiti mākslinieka darbi pēdējo gadu nozagti vairākkārt. 2010.gada maijā divi gleznojumi tika iznesti no mākslas galerijas Londonā.

Savukārt 2011.gadā cits Benksija zīmējums tika norauts no viesnīcas sienas centrālajā Londonā, bet vēlāk parādījās pārdošanā vietnē «eBay» par 17 000 mārciņu (13 800 latiem).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu