Mali ģimene apēd Francijas prezidentam uzdāvināto kamieli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Mali ziemeļdaļas Tombuktu pilsētā ģimene, kurai bija uzticēts rūpēties par pateicīgās maliešu tautas Francijas prezidentam Fransuā Olandam uzdāvināto kamieli, dzīvnieku apēdusi, pavēstīja Francijas amatpersonas.

Francijas aizsardzības jomas amatpersonas atzina, ka par kamieļa likteni tās tikušas informētas vēl pagājušajā mēnesī vizītes laikā Mali. Savukārt žurnāls «Valeurs Actuelles» vēsta, aizsardzības ministrs nepatīkamo ziņu prezidentam nesen nodevis valdības sēdes laikā.

Neveikla situācija radās jau tad, kad kamielis 3.februārī nule kā islāmistiem atkarotajā Tombuktu tika uzdāvināts Olandam. Kad prezidents mēģināja kamieli noglāstīt, tas sāka blēt un vērsās prom no jaunā saimnieka.

«Es, cik vien iespējams, izmantošu viņu kā transporta līdzekli,» toreiz jokoja prezidents.

Franču amatpersonas sākotnēji bija plānojušas kamieli nogādāt kādā Francijas zooloģiskajā dārzā, tomēr vēlāk tika nolemts, ka dzīvnieks tiks uzticēts vietējo ģimenei.

Francija Mali krīzē iesaistījās janvārī, lai apturētu islāmistu karaspēka virzīšanos no ziemeļiem uz galvaspilsētu Bamako. Sekojošās franču un Mali valdības karaspēka ofensīvas rezultātā islāmistus izdevies padzīt no visām Mali ziemeļdaļas pilsētām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu