Spānietei par pārāk skaļu klavieru spēlēšanu draud septiņu ar pusi gadu cietumsods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LugerLA, CC BY-NC-ND 2.0

Profesionālai spāņu pianistei draud septiņu ar pusi gadu cietumsods, jo kaimiņiene sūdzējusies par kaitējumu viņas psihei, ko nodarījis pastāvīgās vingrināšanās radītais troksnis.

Ja Laija M. tiks atzīta par vainīgu, viņai draud vēl arī četrus gadus ilgs aizliegums spēlēt jebkādu mūzikas instrumentu, kā arī sods 10 800 eiro (7590 latu) apmērā.

Patlaban turpinās desmit gadus ilga tiesvedība par pianistes vingrināšanos savā mājvietā, otrdien vēstīja Spānijas laikraksts «El Pais».

Laijas M. kādreizējā kaimiņiene Sonja B. apgalvo, ka jaunā mūziķe esot vingrinājusies klavierspēlē astoņas stundas dienā un piecas dienas nedēļā. Tas noticis no 2003. līdz 2007.gadam un esot traucējis kaimiņienei gulēt un izraisījis nopietnu satraukumu.

Galu galā viņai ar ģimeni nācies pārcelties uz citu mitekli, uzsver Sonja B.

Žironas pilsētas prokuratūra vēlas piemērot cietumsodu gan Laijai, gan arī viņas vecākiem. Maksimālais sods, ko katram no viņiem varētu piespriest, ir sešu gadu cietumsods par trokšņošanu un vēl pusotrs gads par psiholoģiska kaitējuma nodarīšanu.

Taču Laijas M. advokāti norāda, ka iespējamais sods ir nesamērīgs un jaunā mūziķe neesot vingrinājusies 40 stundas nedēļā. Pianistes ģimene arī esot centusies risināt problēmu un ierīkojusi istabā, kurā atradās klavieres, skaņas izolāciju. Viņi arī sūtījuši meitu vingrināties klavierspēlē citur.

Viņi sacīja, ka pie trokšņa lielā mērā vainojams ēkas pirmajā stāvā esošais lielveikals.

«Tas man izraisījis lielu stresu,» pirmdien sacīja Sonja B. «Vienubrīd es drausmīgā satraukuma dēļ pat nevarēju pakustināt roku.»

Tikmēr mūziķe cer, ka «taisnība uzvarēs» un viņa netiks atzīta par vainīgu.

Sagaidāms, ka tiesa turpināsies vēl dažas dienas, informē «El Pais».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu