Japāņiem māca Latvijas grozu pīšanas tradīcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas vēstniecības telpās Japānā vakar un  šodien un notiek grozu pīšanas seminārs, kurā japāņiem ir iespēja apgūt latviešu grozu pīšanas tradīcijas, informēja vēstniecībā.

Seminārus vada uzņēmuma «Pinumu pasaule» pārstāvji, un to mērķis ir tuvāk iepazīstināt japāņus ar latviešu amatniecības tradīcijām, kā arī praktiski apgūt grozu pīšanas prasmes pamatus. Semināros piedalās japāņi, kuri interesējas par Latvijas kultūru un amatniecības tradīcijām. Vairāki no grozu pīšanas semināra dalībniekiem jau ir viesojušies Latvijā, kuriem, apmeklējot Brīvdabas muzeju, ir radusies interese par šo seno latviešu amatu.

Nodarbību laikā japāņi atzinuši, ka dalība seminārā ļauj saprast, cik amatnieka darbs ir sarežģīts un laikietilpīgs. Semināra dalībniece Sači Hirano, kura ikdienā nodarbojas ar dažādu pinumu tirdzniecību, atzinusi, ka nodarbībās piedalās, jo vēlas pilnveidot savas zināšanas un iemācīties labot dažādus pinumu izstrādājumus.

Šāds grozu pīšanas seminārs Latvijas vēstniecībā Japānā notiek pirmo reizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu