Liepājā varēs iepazīt vēsturiskās kurzemnieču galvas rotas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21.janvārī Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrs, turpinot pasākumu ciklu «Kurzeme atver skapi», rīkos pasākumu «Kurzemnieču galvas rotas», kurā būs iespēja uzzināt par galvassegu veidošanās vēsturi un pielietojumu, informēja muzeja pārstāve Zane Goldmane.

Kurzemes tautastērpu eksperte Lia Ģibiete lekcijā skaidros cepuru, lakatu un vainagu nozīmi dažādos Kurzemes novados. Viņa stāstīs ne tikai par galvas rotu izvēli un valkāšanas tradīcijām, bet arī dalīsies pieredzē par iespējām darināt galvassegas no mūsdienu materiāliem.

Lekcija Liepājas muzejā notiks plkst.11. Savukārt plkst.12 sāksies radošā darbnīca, kurā tiks dota iespēja praktiski apgūt dažādu veidu Kurzemes vainagu darināšanas paņēmienus. Radošās darbnīcas vadītāja Astra Dzērve demonstrēs arī Nīcas un Nīgrandes īpaši sarežģīto vainagu darināšanu, kā arī ieteiks piemērotākos materiālus vainagu darināšanai.

Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja Lia Mona Ģibiete sadarbībā ar Liepājas muzeja krājuma speciālisti Antru Brakši izveidojušas ekspresizstādi, kurā eksponēti Kurzemes meitu vainagi, sievu cepures un zīda lakati. Izstādē varēs apskatīt arī tautas lietišķās mākslas studijas «Liepava» meistares Zigrīdas Mucenieces darinātās sievu cepures. Izstāde Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā būs apskatāma no 19.janvāra līdz 22.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu