91 gadu vecs amerikānis sasniedzis svarcelšanas pasaules rekordu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

91 gadu vecs amerikānis no Arizonas štata sasniedzis jaunu pasaules rekordu svaru stieņa spiešanā guļus savā vecuma grupā, paceļot 85 kilogramus.

Nacionālajā čempionātā Fīniksā Saijs Perliss bija vienīgais dalībnieks 90 un vairāk gadu vecuma grupā. Viņš pārspēja 2005.gada rekordu tajā pašā vecuma grupā - 61 kilogramu.

«Viņš bez šaubām ir lielisks,» sacīja čempionāta rīkotāju organizācijas pārstāvis Guss Retvišs. «Viņš izskatās tā, it kā būtu 70 gadus vecs. Viņš ir lieliskā formā.»

Līdzīgus panākumus viņš savulaik guva arī 2010. un 2011.gadā vecuma grupā no 85 līdz 89 gadiem, vēsta vietējais laikraksts «Arizona Republic».

Perliss sāka nodarboties ar svarcelšanu vien 60 gadu vecumā, bet sacensībās pirmoreiz piedalījās pirms pieciem gadiem.

«Tā bija iespēja pierādīt sevi, turklāt man nebija jāskraida apkārt - kā citos sporta veidos,» stāstīja sirmgalvis. «Tas nāca man par labu.»

Perliss trenējas piecas dienas nedēļā. Vīrietis apliecināja, ka viņa ārsts zina par piedalīšanos sacensībās.

«Ja tu to vari izdarīt, dari to,» viņš mudina citus.

Perlisa panākumi nacionālajās sacensībās nodrošinājuši viņam vietu pasaules čempionātā, kas 5.novembrī norisināsies Nevadā, apstiprināja Retvišs. Sirmgalvis solījis, ka piedalīsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu