Romā izdod ikgadējo «seksīgāko priesteru» kalendāru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Romā izdots ikgadējais kalendārs ar pievilcīgākajiem garīdzniekiem Katoļu baznīcā.

Kalendāra autors uzsver, ka viņa fotografētie portreti «informē cilvēkus par Vatikānu», nevis vienkārši izrāda jaunākos un skaistākos garīdzniecības pārstāvjus. Taču tūristu vidū tas ieguvis palamu «seksīgo priesteru kalendārs».

Kad tūristi kalendāru pamana kādā no Vatikāna tuvumā esošajām suvenīru bodītēm, viņu sejas nepatikā saviebjas. Taču ne reti viņi slepus iemet aci kalendārā, pie kases samaksā desmit eiro (septiņus latus) un, paslēpuši savu pirkumu, aizsteidzas prom.

Taču itāļu fotogrāfs Pjero Paci norāda, ka ar savu kalendāru cenšoties izglītot tūristus par Vatikānu. Tajā redzami īsti priesteri. Fotogrāfijas vairumā gadījumu uzņemtas Romā Klusās nedēļas laikā.

«Lielāko daļu no viņiem esmu saticis Romas ielās un lūdzis nofotografēt,» stāstīja Paci. Mācītāji neatklāj savu vārdu, taču «daudzi priecājas par iespēju nofotografēties, kad pastāstu viņiem par kalendāru», sacīja fotogrāfs.

Pirmais «seksīgāko priesteru» kalendārs iznāca 2003.gadā.

Kalendāra pēdējās lapās publicēta informācija par Katoļu baznīcu - tās pāvestiem, muzejiem, aptieku un citām «lietām, ko nezina Romas apmeklētāji un jo īpaši ārzemnieki».

«Piemēram, aptiekā atrodami daudzi ārvalstu medikamenti, ko nevar nopirkt nekur citur Itālijā. Daudzi cilvēki to nemaz nezina. Jebkurš ārsta receptes īpašnieks var iegādāties zāles,» norādīja Paci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu