Ķīnas restorāns, kurā apmeklētāji nosaka cenas, zaudē tūkstošiem juaņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jesse f/2.8, CC BY-NC 2.0

Ķīnas restorāns, kura apmeklētāji var maksāt pašu izvēlētu summu, cietis tūkstošiem juaņu zaudējumus.

Restorāns «Pieci maizes klaipi un divas zivis» nodēvēts par godu Bībeles stāstam, kā Jēzus paēdināja piecus tūkstošus cilvēku. Ēstuve, kas vēra durvis augustā, Fudžou iedzīvotājiem pasniedz siltu maltīti un kafiju.

Restorāns darbojas visu diennakti. Apmeklētāji īpaši iecienījuši jūras velšu piedāvājumu, kā arī vietējo virtuvi.

Pēc ēšanas klientiem pašiem jānomazgā trauki un jāatstāj brīvi izvēlēta naudas summa.

Taču ieguldītāji apgalvo, ka piektdaļa ēdāju nesamaksā neko. Kopš atvēršanas restorāns cietis 250 000 juaņu (21 230 latu) zaudējumus.

«Sākumā mēs domājām, ka restorāns varēs pastāvēt tikai divus mēnešus, taču tagad pagājuši jau trīs. Zaudējumi nav nepanesami,» sacīja 50 gadus vecais ēstuves īpašnieks Liu Penfei.

Oktobrī Lui sacīja, ka «mums svarīga nevis nauda, bet uzticība». Taču nemaksājošajiem klientiem viņš pieprasa paskaidrojumus, kāpēc viņi tā dara.

«Viņi var man pateikt, ka nepietiek naudas. Taču pavisam cita lieta ir aiziet nesamaksājušam, ne vārda nesakot,» viņš teica intervijā laikrakstam «China Daily». «Godīgums ir pirmais solis, lai varētu nodibināt uzticību. Manā skatījumā tie, kuri nemaksā, ir neveseli.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu