«Latviešu leģions» Polijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No arhīva

Gandrīz 20 000 Polijas iedzīvotāju maijā bija iespēja iepazīties ar filmu studijā «Deviņi» veidoto dokumentālo filmu «Latviešu leģions» (režisore Ināra Kolmane, scenārija autors Uldis Neiburgs).

Šāda iespēja radās, pateicoties viena no lielākajiem Polijas žurnāliem, kas veltīts vēstures tematikai, «Oblica Historii» («Vēstures skatījums») interesei par dažādiem vēstures aspektiem saistībā ar Otro pasaules karu un tā sekām. Šai tēmai ir veltīts žurnāla maija numurs, kas papildināts ar filmu studijā «Deviņi» uzņemto Ināras Kolmanes dokumentālo filmu «Latviešu leģions» DVD formātā.

Filma stāsta par Latviešu leģiona gaitām un likteni Otrā pasaules kara laikā Vācijas armijas sastāvā. Filma ir veidota ar neitrālu skatījumu uz šiem vēsturiskajiem notikumiem, tādējādi dodot iespēju skatītājiem pašiem vērtēt vēsturē notikušo un tā iespaidu uz mūsdienām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu