Turpinās Folkloras skola

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 18.janvāra līdz 23.janvārim Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra aicina uz Folkloras skolas II sesiju, portālu «Apollo» informēja Baiba Bože, Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste.

Otrā Folkloras skolas sesija piedāvās lekcijas šādos mācību priekšmetos: Dainu filosofija un ētika, Dziedāšanas mācības metodika, Tautas dejas, Folkloras kustība, Tautas tērpi, Mītoloģija, Arheoloģija un folklora, Tautas mūzika (instrumentālā un lauku kapelas 20.gs. sākumā), Stāstāmā folklora, Raksti un zīmes, Svētki un godi.

Nodarbības vadīs Valdis Celms, Dace Circene, Iveta Dukaļska, Rita Grāvere, Andris Kapusts, Māra Mellēna, Valdis Muktupāvels, Liāna Ose, Guntis Pakalns, Linda Rubena, Zane Šmite, Iveta Tāle, Ieva Tihovska un Juris Urtāns.

Mācības notiks aģentūras telpās (Pils laukums 4, 3.stāvs), atsevišķas nodarbības arī Tautas tērpu centrā Senā klēts (Rātslaukums 1) un LU Humanitāro zinātņu fakultātē (Visvalža iela 4a).

Izglītības programmas Folkloras skola mērķis ir paplašināt zināšanas tradicionālajā kultūrā un ar to saistītajās nozarēs (arheoloģija, antropoloģija, filozofija). Skolas mēŗķauditorija ir folkloras kustības dalībnieki un visdažādāko sabiedrības sfēru pārstāvji.

Mācību darbs Folkloras skolā tiek organizēts sešās sesijās - katras sesijas ilgums ir viena nedēļa (piecas darba dienas). Pirmā sesijas nedēļa norisinājās pagājušogad laikā no 19. līdz 23.oktobrim, un mācības turpināsies līdz 2011. gada maijam. Folkloras skolas absolventi saņems apliecību par izglītības programmas sekmīgu apguvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu