Līgo svētki Raiskumā pie Cēsīm - «Ielūdz Labvēlīgais Tips»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Raiskums - Latvijas līgošanas galvaspilsēta. Tā ir pārbaudīta vērtība, kas sevi jau pierādījusi arī agrāk. 2010.gada Līgo svētku «Ielūdz Labvēlīgais Tips» organizatori sabiedrība «L Tips» uzsver, ka nu jau trīs gadus kā Raiskums nav pulcējis labākos līgotājus vienuviet, zāle ir ataugusi un raiskumieši ir gatavi atkal uzņemt visus Latvijas jāņubērnus uz grandiozu līgošanu, portālu «Apollo» informēja pasākuma Mediju koordinatore Inita Zīmele.

Apskati visus Līgo pasākumus 1188.lv kartē!

Raiskums kā Jāņu nakts svinēšanas epicentrs sevi pieteica 2005.gadā, kad tur norisinājās vērienīgākie Līgo svētki Latvijā un tika svinēta vienas no slavenākās režisora Jāņa Streiča kinofilmas «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» 25.gadadiena (gleznaino ainavu vietā Raiskuma ezera apkārtē tā arī tika uzņemta). Savukārt 2007.gadā uz Raiskumu līgot aicināja maestro Raimonds Pauls, kur svinētājus gaidīja «Draiskums - Raiskumā». Statistika rāda, ka katru reizi tur devās ap 15 000 līgotāju.

Arī šogad pasākums Raiskumā pretendē uz grandiozāko Līgo svētku titulu. Tajā ko savai gaumei atbilstošu visas nakts garumā atradīs dažāda vecuma jāņubērni, jo līgošana noritēs pie trīs skatuvēm. Būs «Lielā skatuve», kur namatēva lomu pildīs Fredis ar Labvēlīgo Tipu, «Aldara krogs», kur saimniekos Ufo un skanēs pārsvarā šlāgermūzika, un kultūras nams «Četri Balti Krekli», kur varēs izdejoties 100% latviešu mūzikas diskotēkas pavadījumā. Pasākumā uzstāsies virkne populāru estrādes ansambļu un mākslinieku:

Labvēlīgais Tips, kā pasākuma namatēvi, piedāvās divu stundu garu svētku koncertu - ar jaunumiem, pārsteigumiem, valšiem, polkām un maršiem.

Populārais duets Ance Krauze un Normunds Rutulis pēc ilgāka pārtraukuma atkal ir apvienojušies un piedāvās savu labāko hītu izlasi - «Šūpoles», «Par to», «Cāļus skaita rudenī», «Kūko, kūko dzeguzīte», «Lecam pa vecam» un daudzus citus.

Andris Ērglis ar savu pavadošo grupu, kas izpildīs dziesmas no viņa pēdējā albūma «Caur rozē brillēm», kas tapis ar Raimonda Paula un Guntara Rača radošo līdzdalību, kā arī, protams, neizpaliks «Ripoja akmens».

Mazliet romantikas pasākumā ieviesīs grupa «Putnu balle», kuru dziesmas piemērotas papardes zieda meklēšanai.

Aldara krogā - Apvedceļš ar «Zemenēm»; hokeja dziesmu žanra speciālists Gunārs Meijers ar «Meitene» un «Ramona"; un, protams, Latvijas estrādes mūzikas leģenda un dāmu siržu lauzējs Žoržs Siksna ar savu grupu; kā arī Ufo grupa, kas parūpēsies par sprindzinošu rīta cēlienu tiem, kas vēl neguļ; un citi.

Tas būs grandiozs pasākums, kur dzirkstīs atkalredzēšanās prieks, neizpaliks Līgo svētku rituāli un gaisā virmos gada visīsākās nakts maģiskums. Līgošana ietvers gan nopietnas, gan ne tik nopietnas izdarības, netrūks arī citu vasaras saulgriežu atribūtu - meijas, ugunskuri, ozollapu vainagi; bufetēs varēs iegādāties tradicionālos Jāņu gastronomiskos labumus - ķimeņu sieru un alu; kā arī būs dažādi pārsteigumi. Arī Jāņuzāles vainagu pīšanai nebūs nekur tālu jāmeklē. Neparedzēta lietus gadījumā būs iespēja patverties zem 1 400 m2 jumta.

Raiskumā pie Cēsīm 23. jūnijā līgošana sāksies pl. 20.00 un pasākuma programma ilgs līdz pat rītam. Bet, kā pierādījusi vēsture, līgošana telšu pilsētiņā turpinās arī Jāņu dienā un pat ilgāk. Informāciju par apmešanas vietām Raiskuma apkārtnē meklējama www.pargauja.lv.

Biļetes iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs. To cena iepriekšpardošanā Ls 3, vēlāk - Ls 4, un pasākuma dienā - Ls 5. Bērniem līdz desmit gadu vecumam ieeja bez maksas.

Informācija par svētkiem plašajā interneta tīmeklī pieejama http://www.draugiem.lv/raiskums2010/, kur arī būs iespējams sekot līdzi visam aktuālajam un organizatoriskajiem jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu