Sudānā atrasts Āfrikas senākais cilvēka upuris

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sudānas ziemeļos atrasts 5500 gadu sens Akmens laikmeta apbedījums, kurā uziets senākais Āfrikā līdz šim fiksētais cilvēka upuris, trešdien paziņoja franču arheologi, kas veica izrakumus.

Alkadadas kapos, Kartumas ziemeļos, arheologi uzgājuši apbedījumu, kurā seju pret seju atradās vīrietis un sieviete, bet turpat blakus bija apglabātas vēl divas sievietes, kazas un suns.

Šis atklājums «apstiprina» pagājušajā gadā veiktos izrakumus, kuros tika atrastas senākā cilvēka upura pēdas, pavēstīja Žaks Reinolds, Sudānas senlietu departamenta franču nodaļas pētnieks.

Izraktie kauli tiek datēti ar laika posmu no 3700. līdz 3400. gadam pirms mūsu ēras. Šis posms tiek uzskatīts par vienu no pagrieziena punktiem pārejā no mednieku vācēju uz zemkopju sabiedrību.

Auglīgais Alkadadas reģions tiek uzskatīts par vienu no cilvēces šūpuļiem. Reinholda komanda Alkadadā izrakusi arī slīpētus cirvjus, dzirnakmeni, krāsošanās piederumus un keramiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu