Tibeta slēgta ārvalstu tūristiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Īstenojot komunistiskās Ķīnas varasiestāžu rīkojumu, ārvalstu tūristiem tagad, tuvojoties tibetiešu sacelšanās 50. gadadienai, ieceļošana Tibetā liegta, otrdien pavēstīja tūrisma firmu un viesnīcu pārstāvji.

«Varasiestādes pieprasījušas, lai tūrisma firmas līdz 1. aprīlim pārtrauc organizēt ārzemnieku braucienus uz Tibetu,» Himalaju reģiona galvaspilsētā Lasā pastāstīja valsts tūrisma uzņēmuma pārstāvis, kurš, baidoties no represijām, uzstāja, lai viņa vārds netiktu izpausts.

Vēl arī kādā viesnīcā Lasā un trijās Tibetas tūrisma firmās, kas parasti nodarbojas ar ārzemnieku braucienu organizēšanu, apstiprināja, ka martā šādi braucieni aizliegti.

Tuvojoties 10. martam, kad apritēs 50 gadi kopš tibetiešu neveiksmīgās sacelšanās pret Ķīnas okupācijas varu, varasiestādes sākušas īstenot papildu drošības pasākumus. Oficiālā Pekina šīs gadadienas tuvošanos gaida ar bažām, jo pagājušajā gadā piemiņas pasākumi izvērtās par plašiem protestiem, izraisot represijas, kurās atbilstoši Tibetas trimdas valdības informācijai nogalināti vismaz 200 cilvēku.

Ķīna pārvalda Tibetu kopš 1951. gada, kad šajā Himalaju reģionā tika iesūtīts komunistu valdības karaspēks, lai to «atbrīvotu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu