Ledainā un neparastā Grenlande: Pasaulē lielākā sala ar vismazāk iedzīvotājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Franču izcelsmes fotogrāfa Floriana Ledū (Florian Ledoux) viena no lielākajām kaislībām ir daba un tās varenība, tāpēc vienu no savām foto sērijām viņš veidojis uz pasaulē lielākās salas - Grenlandē. 85% no šīs teritorijas klāj ledus, kas var būt vairāk nekā vienu tūkstoš metru biezs.

Florians Ledū dalījies ar savu unikālo pieredzi Grenlandē, kur viņš iemūžinājis salas neparasto skaistumu, kas ik dienas kontrastē no zilganiem līdz oranžiem toņiem.

Grenlande ir autonoma valsts, kas pieder Dānijai, un gandrīz visa tās teritorija atrodas aiz Ziemeļu polārā loka. Lai arī šī ir pasaulē lielākā sala un trešā lielākā valsts Ziemeļamerikā, tā ir sala ar zemāko iedzīvotāju blīvumu un vienu no mazākajām galvaspilsētām pasaulē.

Aukstākajos mēnešos Grenlandes galvaspilsētā Nūkā temperatūra sasniedz -8 grādus, taču siltākajos mēnešos +7 grādus.

Lielākā daļa cilvēku dzīvo tieši salas piekrastēs un nodarbojas ar zvejniecību, kā arī tās eksportu.

Salas raksturīgais kalnainais klimats kontrastē ar milzīgajiem Grenlandes ledājiem. Tomēr šai valstī raksturīgas ne tikai gleznainas ledus ainavas, bet arī aitu fermas salas dienvidos, kā arī atšķirīga kultūra un klimatiskā daudzveidība, raksta «Greenland.com».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu