Foto: Kādreizējā zelta bedre jeb Spoku pilsēta mežonīgajos rietumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Kalifornijas austrumos, Sjerranevadas kalnos, apmēram 120 kilometrus no Taho ezera atrodas kādreizējā zeltraču pilsēta Bodija. Vēl 19. gadsimtā tajā dzīvoja vairāki tūkstoši iedzīvotāji, taču šobrīd tā tiek dēvēta par spoku pilsētu.

Filmu veidotāja, fotogrāfe un producente Aja Okava (Aya Okawa) devās uz pamesto spoku pilsētiņu Bodiju, kas atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs, lai aplūkotu, kas no tās vēl ir palicis pāri. Lai arī ēkas ir pamestas un putekļu pilnas, pilsētā joprojām redzamas nelielas dzīvības pazīmes - uz galdiem un plauktos stāv trauki, saglabājušās arī vairākas mēbeles.

19. gadsimta vidū šajā pilsēta aizsākās uzplaukums, kad vairāki pētnieki tajā atklāja zelta dzīslu. Divdesmit gadus vēlāk Bodijā dzīvoja apmēram pieci līdz septiņi tūkstoši iedzīvotāji, kā arī pilsētā atradās apmēram divi tūkstoši ēku.

Tomēr dažus gadus vēlāk viss sāka mainīties un pilsēta pamazām panīka, jo mazinājās zelta rezerves. 1915. gadā, kad Bodijā vēl dzīvoja daļa iedzīvotāju, tā pirmo reizi tika nodēvēta par «spoku pilsētu».

1961. gadā pilsēta tika nodēvēta par Nacionālo vēstures pieminekli, tāpēc mūsdienās Bodija kļuvusi par autentisku mežonīgo rietumu spoku pilsētiņu. Šobrīd tajā saglabājušās apmēram simts ēkas un interesenti to var doties apskatīt, pastaigājoties ne tikai pa pilsētas ielām, bet arī ēkām, kuru interjers joprojām ir saglabāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu