Ziemassvētku kauju simtgadei veltīti atceres pasākumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

6. un 7. janvārī SIA „Rīgas meži” Tīreļu mežniecības apsaimniekotajās Ziemassvētku kauju vietās notiks Ziemassvētku kauju simtgadei veltīti atceres pasākumi. Ikviens ir aicināts piedalīties atceres pasākumos, lai pieminētu I pasaules kara Ziemassvētku kaujas, kurām bija liela nozīme ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas vēsturē.

Tās bija vienas no lielākajām un sīvākajām I pasaules kara kaujām Eiropā no 1916. līdz 1918. gadam. Ziemassvētku kaujās pirmo un vienīgo reizi uzbrukumā pēc vienota kaujas plāna gāja visi latviešu strēlnieku pulki.

Ziemassvētku kauju 100. gadadienas piemiņas pasākumos ikviens ir aicināts apmeklēt Antiņu kapus, apskatīt 2016. gadā atjaunoto medikamentu noliktavu, restaurētās latviešu strēlnieku zemnīcas un turpat blakus esošos ierakumu posmus.

Visi, kas vēlas uzzināt vairāk par Ziemassvētku kauju norisi, var pieteikties bezmaksas ekskursijām, kas 6. un 7. janvārī gida vadībā tiks organizētas Ziemassvētku kauju piemiņas vietā pie Antiņu kapiem. Laikā, kad notiks ekskursijas, visi Ziemassvētku kauju piemiņas vietas apmeklētāji tiks cienāti ar siltu, uz ugunskura vārītu tēju.

6. janvārī ekskursijas Ziemassvētku kauju piemiņas vietā sāksies plkst. 13.00, 14.00 un 15.00. 7. janvārī to norises laiki būs plkst. 10.00, 11.00 un 12.00.

Dalība ekskursijā iepriekš jāpiesaka, zvanot pa tālr.: +371 28271267, vai rakstot uz e-pastu: kaspars.erts@riga.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu